Tahkon ja Nilsiän kesä -sykettä Savon sydämessä

Tätä kirjoittaessa olen saanut olla mukana Nilsiä-Tahko 3.0 -hankkeessa ja Nilsiän Yrittäjät ry:n käynnistämissä iltatoreissa. Tuon hankkeen kevään ja kesän tuotoksena syntyi lisäosa Nilsiä-Tahko kierrokseen. Yrittäjäyhdistys otti Nilsiän maaseututorin toimintojen hallinnan ja aloitimme iltatoritoiminnan. Olen siis Nilsiän Yrittäjät ry:n hallituksessa ja sitä kautta tässä mukana 🙂

Mikä Nilsiä-Tahko kierros?

Ainutlaatuinen opastuskierros on ladattavissa mobiililaitteille maksuttoman Salmi AR -sovelluksen kautta ja se on koettavissa vain paikan päällä Nilsiän ja Tahkon alueella.
Kierroksesta julkaistiin talvikierros kevättalvella, ja kesäkierros kesäkuun lopussa. Kierroksien videoiden lokaatiot on määritelty Tahko-Nilsiä välille. Molemmat kierrokset ovat katsottavissa ympäri vuoden ja aina 5 km:n etäisyydellä tarinan lokaatiosta. Käytännössä Tahkon tarinat voi katsella vaikkapa Tahkon mökiltä ja Nilsiän keskustan tarinat Nilsiässä.

Tässä trailerit, jotka antavat mukavasti esimakua sisällöistä 🙂

Nilsiä-Tahko kierros/kesä

Nilsiä-Tahko kierros/talvi

Tarinoissa tapaat nostalgisen toimittaja Voitto Pieni-Hollon

Nostalginen, retro toimittaja Voitto Pieni-Hollo johdattaa katsojan vauhdikkaalla ja humoristisella tyylillään Nilsiän ja Tahkon historiaan ja nykypäivään. Voiton uutiskatsauksissa on mukana aimo annos 60-70 -luvun fiilistä. Hahmon ja opastuskierroksen kohtaukset on luonut, käsikirjoittanut ja näytellyt nilsiäläinen kirjailija, teatterin moniosaaja Antti Heikkinen.

NILSIÄ
Nilsiä on noin 6500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 10km päässä Tahkon keskustasta. Nilsiä tarjoaa monipuolisesti palveluita myös Tahkolla lomaansa tai työmatkojaan viettäville. Nilsiä liittyi osaksi Kuopiota vuonna 2013.

Virtuaalisen opastuskierroksen kohtaukset kuvattiin Nilsiässä ja Tahkolla helmikuussa ja kesäkuussa 2021. Tarinoiden tietopohjaa koostivat Koillis-Savon oppaat ry yhdessä Nilsiän museota ylläpitävän Nilsiän perinne- ja kulttuuriyhdistys ry:n kanssa. Hankkeen taustalla on Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry. Kierroksen teknisestä toteutuksesta vastaa kuopiolainen Salmi Platform Oy ja kuvauksesta sekä editoinnista OuWau Design & Productions Oy. Bloggaaja itse on toiminut hankkeessa projektikoordinaattorina 🙂

Nilsiä-Tahko kierroksista puhutaan opastuksina, mutta ne ovat kyllä loistavaa viihdettä, ehkä opastus sana on siinä mielessä harhaanjohtava. Opastusta näissä on tietopohja, joka tarjoaa yllättävääkin infoa kuulijalle.

Iltatorit ja maksuttomat bussit

Kesän 2021  iltatorit Nilsiässä

Iltatoripäivät ovat torstaisin heinäkuussa ja niille on maksuttomat kuljetukset Tahko – Nilsiä -Tahko. Lähtö klo 16.00 Tahkolta Break Sokos Hotel Tahkon edestä ja paluulähtö Nilsiän keskustasta, linja-autoasemalta klo 19.00. Kuljetukset tarjoaa Nilsiän Kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry ja ne hoitaa Linja-autoliike E.Ahonen Ky. 

15.7 Iltatori/ järjestäjä Nilsiän perinne- ja kulttuuriyhdistys ry
Ohjelmaa:
✓Nilsiän Senioritanssijat esiintyy
✓Wanhoja ajoneuvoja
✓Nilsiä-visailu by Pauli Koponen
✓Kesäistä haitarimusiikkia
✓Poniratsastusta
✓Makkaran- ja hattaranmyyntiä sekä Liepuskan hatsapurien myyntiä
✓Kesäkeidas herkkuineen avoinna, myös neulahuovutusta
✓ Kirppis
✓ Bar Kaikussa Samruain ruokavaunu, ravintola Pölli A-oikeuksin avoinna sekä Tuottajatori, jossa paikallisten tuottajien elintarvikkeita ja käsitöitä
22.7 Iltatori/järjestäjä MTK
29.7 Iltatori/Järjestäjä avoin. Yhteydenotot nilsian@yrittajat.fi tai 0500404330/Teija

– kuka tahansa voi tulla myymään iltatorille, myyntipaikat: nilsiantori@gmail.com

Bussikyydeistä iltatori-iltoina

Nilsiän Yrittäjät ry ja Nilsiän kuntakeskuksen kehittämisyhdistys NIKE ry yhdistivät voimiaan, kun NIKE ry päätti tarjota heinäkuun iltatoreille maksuttomat kyydit Nilsiään Tahkolla lomaansa viettäville ja Tahkolla asuville. Bussikyydillä pääsee iltatorille, mutta kyytiä voi käyttää myös muuhun asiointiin Nilsiässä. Nilsiästä löytyy kahviloita, ravintolaa, Alko, Apteekki ja päivittäistavarakaupat ym. kaupan palveluja. Tutustumisen arvoisia ovat myös sataman alue, puistot, kirkko ja uimarannat.


Tervetuloa nauttimaan virtuaalisesti ja läsnä aidosta savolaisesta tunnelmasta Tahkolle ja Nilsiään, kahteen toisiaan täydentävään keskukseen!

Linkkejä

Nilsiän torin toritoiminnot Nilsiän Yrittäjät ry:lle | Yrittajat.fi
Nilsia.fi – Nilsiän Pitäjä ry

Tahkon tekemiset ja palvelut – Tahkoexperience.fi

Tahko │ Aloita tahkoilu – Anna vuoren valloittaa

Salmi Platform johdattaa matkailun digitalisoinnin uudella aikakaudelle

OuWau – Taiomme WAU-efektin kaikkeen visuaaliseen | Mainostoimisto – Kuopio

teija@tahkoexperience.fi

View posts by teija@tahkoexperience.fi
Kirjoittaja on Tahko Experience Oy:n yrittäjä. Välitämme Tahkon palvelut ja toteutamme tilaisuutenne Tahkolla. Lisäksi toimimme Tahkolla yritysten apuna monipuolisesti, markkinoinnista mökkihuoltoon, sisällöntuotannosta asiakaspalveluun. Tahko Experience tuntee Tahkon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top