Polttari-ideoita Tahko/osa 2

Miksi tulla siis Tahkolle polttareita pitämään? Ensinnäkin keskeinen sijainti ja majoitukseen löytyy tilavia mökkejä, joten ahtaasti ei tarvitse polttariviikonloppuna asustella. Runsas ohjelmapalveluiden tarjonta, ravintolat ym. palvelut tarjoavat jokaiselle jotakin. Isoon osaan mökeistä voi vuokrata paljun. Näistä lisää tässä postauksessa.

Paljut
Paljun vuokrauksessa huomioitavaa on, että paljun tuontiin pitää kysyä aina lupa majoittajalta. Koska paljun vesimäärä on suuri, osa majoittajista kattaa vedenkäytön kulua vesimaksulla, joka on noin 50-100€/varaus. Paljut tuodaan toivottuun osoitteeseen sovittuna aikana ja haetaan pois kun vuokrausaika loppuu, asiakkaiden ei tarvitse huolehtia paljun pesusta , vaan paljun vuokrausyritykset hoitavat paljujen pesun ja huollon. Meille on tärkeää että asiakkaat viihtyvät ja kaikki sujuu helposti 🙂

Syöminen – se ”juttu” tai säästön kohde
Toiset polttariporukat säästää ruokakuluissa, jotta kustannukset ei paisu, toiset taas satsaa nimenomaan ruokailuun. Ruoassa säästävä ryhmä tekee itse ruuat mökillä, jos kuulutte tähän ryhmään niin suosittelen menemään Nilsiän ruokakauppoihin, joista löytyy monipuolisesti ja vaativimmillekin kokeille aineksia. K-Supermarket Artomarketin palvelutiski ja Nilsiän kesätori, mm. näihin kannattaa tutustua 😉

Ruokaan satsaaville Tahkon ravintolatarjonta on monipuolinen, pizzasta ja burgereista a la carte-herkkuihin. Yksi suosituimmista ohjelmista ruokailun alkuun on viinitasting, rento ja vaivaton ohjelmanumero, jossa myös opitaan uutta! Huom. varaukset aina etukäteen! Myös oluttasting on mahdollinen.
Ruokailu voidaan järjestää myös catering-palveluna mökille tai vaikka luontoruokailu maastoon. Ruoasta pääsee nauttimaan myös Tahkon huipulla, rinneravintoloissa upeilla näköaloilla.

Entä mille kuulostaisi sauna, palju ja ruokailu-yhdistelmä? Tahkon rinneravintoloissa onnistuu koko setti.

Pehku
Ainutlaatuisen, maalaisromanttisen Pehkun kupeessa on Mualiman Sauna, puulla lämpiävä näköalasauna, jonka lauteille mahtuu kerrallaan jopa parikymmentä kylpijää. Vaatteiden vaihtoon on saunan takkatupa. Polttareihin suosittelemme Polttarisaunaa:
Katajanoksilla, vehnäjauholla, suolalla ja kananmunalla tehdään morsiamesta tai sulhasesta kaunis/komea ja tuore puoliso. Anna Pehkun väen huolehtia perinteistä, lämpimästä saunasta, hyvästä ruoasta ja raikkaasta juomasta. Nauttikaa te polttarijuhlasta.
Ja sitten vielä paljuun lillumaan, voiko rennompaa olla. Pehkun saunalla voi vuokrata paljun, jossa mieli rentoutuu tähtitaivasta kavereiden kanssa katsellen. Omia pyyhkeitä ei Mualiman Saunalle tarvitse tuoda, ne ja peseytymisaineet on vieraille aina valmiina. Saunajuomat hintaan eivät sisälly, niiden laskutus on sitten erikseen menekin mukaan.
Ja sitten syömään, fonduelle tai illallismenun herkuille!

Panorama Bar
Panorama Barin vuonna 2019 valmistunut näköalasauna sijoittuu Panoraman näköalaterassin eteen, joten mahtavat näköalat on taattu. Saunaan mahtuu kerrallaan 12-15 kylpijää ja saunan vieressä lämpiää lähdevesipalju. Näköalasaunan välittömässä läheisyydessä on uudet puku-, wc- ja suihkutilat, pyyhkeet, pesuaineet ja saunajuomat lisäpalveluna. Sauna-alue kokonaisuudessaan kuuluu alkoholianniskelu alueeseen.
Saunan jälkeen syömään, kuvittele seurueesi tunnelmalliseen näköalaravintolaan Tahkon rinteiden huipulle, salin 180°- panoraamaikkunoista avautuu mahtava maisema yli Syväri-järven ja Tahkon kylän. Panorama Barissa voitte nauttia mm. rosvopaistia ja loimulohta tai fondueta.Illallinen Tahkon huipulla on aina elämys. Rinneravintolat ovat auki kesällä myös päiväsaikaan, joten mikä sen mukavampi kuin reippailla ylös vaikkapa Tahkon portaita ja nauttimaan virvoittavia juomia sekä pientä suolaista mahtaviin maisemiin:)

Edellisessä postauksessa kerroin polttareihin sopivista aktiviteeteista, ja tässä muutama idea lisää.

Taikaesitykset – taikuri mökille
Taikuri tuo maagista tunnelmaa mökille. Yhteistyökumppanimme Taikuri Tapio Salomaa on 7-kertainen taikuuden SM-mitalisti, joka kehittää taitojaan jatkuvasti. Suosittuun 35-minuutin ohjelmaan voi sisällyttää lähi- ja estraditaikuuden yhdistelmän. Mökillä taikaesityksessä pieni yleisö voi olla lähellä ja esitys on vuorovaikutteinen katsojien kanssa. Välineinä taikuri käyttää usein jokaiselle tuttuja esineitä kuten sanomalehtiä, pulloa, seteleitä, pelikortteja, huiveja. Mukana on narutemppuja sekä mentalistin temppu.

Välinevuokraus ja muuta omatoimista tekemistä
Tahkolla voitte vuokrata e-biket, kanootit, SUP-laudat tai kajakit ja lähteä omatoimiselle retkelle. Lisäksi toteutetaan ohjattuja pyörä- ja melontaretkiä. Tahkon maastoissa pyöräilijöille riittää ajettavaa, mutta kevyen liikenteen väylää riittää nautiskelevaan, leppoisaankin ajeluun. Esimerkiksi Nilsiän ja Tahkon noin 10 km suuntaansa ajelu on mukava tapa viettää rentoa kesäpäivää. Nilsiästä löydätte sataman ravintolan ja terassin, kesäkahvilat ja baarin sekä shoppailtavaa. Ajelun lomassa voitte vaikka pysähtyä kuulemaan ja katsomaan ”paikallisopas Voiton” tarinoita Tahkon alueen historiasta ja nykypäivästä. Maksuton Nilsiä-Tahko-nimeä kantava huumorilla höystetty uutispläjäys löytyy Google Play-kaupasta tai App Storesta, lataa Salmi AR-sovellus ja sieltä Nilsiä-Tahko-kierros. Katseluoikeus vaatii, että käyttäjä on 5 km säteellä kyseisestä opastuksen sijainnista. Nilsiän uutiset on siis mahdollista katsoa Nilsiässä ja Tahkon Tahkolla, koko kierroksen kuuntelu vaatii siis siirtymisen paikkojen välillä.

Virtuaalinen Nilsiä-Tahko opastuskierros from Kuopio Tahko on Vimeo.

Nämä ja edellisen postauksen ideat ovat sovellettavissa myös Tyky-päiviin.

Tervetuloa Tahkolle!

teija@tahkoexperience.fi

View posts by teija@tahkoexperience.fi
Kirjoittaja on Tahko Experience Oy:n yrittäjä. Välitämme Tahkon palvelut ja toteutamme tilaisuutenne Tahkolla. Lisäksi toimimme Tahkolla yritysten apuna monipuolisesti, markkinoinnista mökkihuoltoon, sisällöntuotannosta asiakaspalveluun. Tahko Experience tuntee Tahkon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top