Loma-Rantala – tarina alkaa jo 1700-luvulta Tahkolla

1700-luvulla Tahko ei tietenkään ollut ”Tahko” vaan tavallista suomalaista maaseutua, mutta Loma-Rantala on edelleen Tahkolla.

1700-luvun alkupuolella Loma-Rantalan pihapiirissä oli karjamaja. Nyt Loma-Rantala on perheyrityksen ylläpitämä mökkikylä, joka vastaa nykyajan tarpeisiin ja antaa samalla miellyttävät puitteet oleiluun. Tila on kuulunut samalle suvulle jo vuodesta 1723 lähtien.

Mökkitunnelmaa

 

Mökkikeittiö

 

Loma-Rantalan pihapiirin keskeltä, Syväri-järven rantamaiseman ääreltä löytyy Ravintola Jokke’s Stube. Stuben monipuolisen aamiaisen voimalla on hyvä lähteä viettämään lomapäivää tai keskittyä vaikkapa kokoukseen. Jokke’s Stube:ssa järjestyy kokousten lisäksi perhejuhlat, koulutukset ja viime aikoina siellä on vietetty mm. häitä.

Hääpaikka Jokke’s Stuben rannassa

 

Jokke’s Stuben terassi

 

Jokke’s Stuben tunnelmia pikkujouluaikaan

 

Ohjelmapalveluita Loma-Rantalasta löytyy omasta takaa. Isäntä Joukon johdolla pääsee esim. retkihiihto- tai lumikenkäsafarille laavuaterioineen, nokipannukahveineen, näköaloineen ja loppusaunoineen Tahkovuoren huipun näkymiä ihaillen. Tiesitkö, että Tahkon huipulla sijaitsevan Pehku-baarin hirret on Loma-Rantalassa toimineen sikalan hirsiä. Tähän liittyvän tarinan löydät Pehkun historiikista http://www.pehku.fi/historia/

Loma-Rantalassa on majoitusta jopa 160 henkilölle kun lomakylän kaikki mökit lisävuoteineen lasketaan mukaan. A- oikeuksin varustellussa Ravintola Jokke’s Stubessa on tilat 70:lle ja kesällä lisäksi rantaterassi 50:lle. Pihapiirissä on tilaa isoillekin kokoontumisille. Mökkikylästä pääsee kätevästi Tahkon rinteille Skibussilla ja kaikki Tahkon palvelut ovat max 2 km:n päässä. Kesällä vierailla käytössä pihan oma uimaranta ja rantasauna sekä soutuveneet.

Loma-Rantala sopii erinomaisesti juhlapaikaksi, kaveriporukan kokoontumiseen, perheille tai yritystapahtumiin. Loma-Rantalaan on helppo tulla, sijainti on Tahkolla, aivan Tahkon keskustaan menevän tien varressa. Palvelu on aitoa savolaista palvelua ja Loma-Rantalassa laiduntaa tänäkin päivänä karjaa, sillä isäntä Joukon Ylämaan karja toivottaa vieraat tervetulleeksi heti mökkitielle tultaessa.

 

Jouko ja Ylämaankarjaa.

 

Ylämaan karjaa talvella 2018

teija@tahkoexperience.fi

View posts by teija@tahkoexperience.fi
Kirjoittaja on Tahko Experience Oy:n yrittäjä. Välitämme Tahkon palvelut ja toteutamme tilaisuutenne Tahkolla. Lisäksi toimimme Tahkolla yritysten apuna monipuolisesti, markkinoinnista mökkihuoltoon, sisällöntuotannosta asiakaspalveluun. Tahko Experience tuntee Tahkon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top